ETNO KOMPLEKS NIŠAVSKA DOLINA

Adresa: Srpskih vladara bb, Pirot
Pirot Telefon: 010/215-02-15
Telefon: 069/334-64-00
Telefon: 060/21-50-215 recepcija
Email: nisavskadolina@gmail.com
Web: www.nisavskadolina.com
4/ 5stars

Etno kompleks "Nišavska dolina" je luksuzan i jedinstveno zanimljiv turistički kompleks u Pirotu, 2 kilometra od centra grada, na putu ka selu Poljska Ržana, Dimitrovgradu i Sofiji – glavnom gradu Bugarske (90km).

Ovaj novi turistički kompleks u Pirotu se prostire na desetak hektara i obuhvata kamenom popločan prilaz i centralni deo, kao i lepo uređen most preko reke, koji potpuno oslikava naziv objekta.

Trenutno turistički kompleks "Nišavska dolina" u Pirotu ima oko 30 udobnih ležajeva u luksuzno opremljenim i lepo uređenim kućama originalne srpske arhitekture – belih fasada, kamena, masivnih drvenih greda i kovanog gvožđa.

Kuće su okružene travnjakom i cvećem i čine ih po dva prostrana apartmana, koji su veoma pogodni za boravak porodica, turista ili poslovnih gostiju.

Svaki apartman kompleksa Nišavska dolina ima prostrani dnevni boravak, 2-3 ležaja sa prijatnom antialergijskom posteljinom, parket podne obloge i tepih staze, LCD TV-om, udobna kupatila sa tuš kabinom, terasu sa pogledom na centralni deo - trg - i restoran turističkog naselja.

Jedinstveni turistički kompleks "Nišavska dolina" svojim sadržajima i konceptom sasvim opravdava status istorijske celine i posetiocima pruža prijatan boravak uz raznovrsne autentične doživljaje dobro očuvanog nasleđa i odličnu uslugu.

Turistički kompleks Nišavska dolina u Pirotu je carstvo odlične hrane, pripremljene od svežih namirnica lokalne proizvodnje, koja odlično prija uz domaća pića - rakiju i vina.

Ovde su posetiocima na raspolaganju bar, restoran sa kaminom, sa oko 200 mesta, kafana sa 150 mesta, mnoštvo etnografskih detalja i par izuzetnih originalnih pirotskih ćilima, vinsko-rakijski podrum, pečenjara, sušara za dimljeno meso, plevnja za roštilj i svinjokolj, radionica starih zanata, kao što su pirotska grnčarija ili tkanje čuvenih pirotskih ćilima.

U planu je izgradnja hotela sa otvorenim bazenom i spa centrom…

 

Povratak na: Restorani Pirot