ETNO DOMAĆINSTVO DANIJEL I ZORICA LAZIĆ

Adresa: Selo Jošanica (na putu Aleksinac - Soko Banja)
Soko Banja Telefon: 018/836-006, 062/429-129, 064/534-81-41
4/ 5stars

Porodica Zorice i Danijela Lazića

Staro seosko domaćinstvo s vodenicom potočarom iz 1888 godine

Nudimo gostoprimstvo, ljubaznost i VREME za svakog gosta: dobronamernika, putnika, prijatelja... Uz sve to kako nalaže tradicija i običaji starinske kuće, seoske, da poslužimo jelom i pićem.

Mi se razlikujemo od drugih, jer smo originalni, autentični i tradicionalni. Sve je onako kako jeste. Sve je spontano, prirodno, nema standarda, nametnutih pravila, nema komercijalizma. Ima srdačno pružena ruka i dobrodošlica, mir i toplina ovog doma, vreme, pažnja, posluženje.

Posebnu draž ovoj kući daje vodenica potočara u njenom sklopu. Vodenični kamen bruji uz huk vode i klepetanje čeketala, dok melje sve vrste žitarica, dajući one prave i zdrave vrste brašna:

- pre svega integralno pšenično brašno,
- kukuruzno belo projino brašno,
- integralno rašeno brašno...

Tradicija je ove kuće i po pitanju prijema gostiju. Od 1961 godine do danas kroz kuću i dvorište protekla je reka gostiju, paralelno s rekom koja protiče ispod vodenice. Naš susret sa svakim gostom je jedna priča:

Slučajno svratismo na ovo lepo, skriveno mestašce i upoznasmo ovako divne ljude, Zoricu i Danijela. Hvala bogu što beše upravo tako, jer bi smo bili siromašniji za jedno divno iskustvo i novo prijateljstvo. Hrana je blagodet za nepce i božanstvenog ukusa, a domaćin melem za dušu.

Višnja i Zoran Lazarevac
17.09.2010.

IZVOLITE, DOBRODOŠLI!