• Početna
 • O Srbiji
 • Okruzi
 • Info kutak
 • Magazin
 • Reference
 • Kontakt
 • MERMERNI RADIJATORI

  Grejanje Niš

  Adresa: Ruzveltova bb, Niška Banja
  KORISNE INFORMACIJE
  Vršenje usluga na teritoriji cele Srbije Vršenje usluga na teritoriji cele Srbije
  Dostava Dostava
  Poslujemo od: 1985.
  VRSTE PLAĆANJA
  Čekovi
  Putem administrativne zabrane / rate

  MERMERNI RADIJATORI NIŠ - GREJANJE NA STRUJU

  Mermerni radijatori – ova vrsta radijatora je sačinjena od mermerne ploče u koju su ugradeni elektro grejači određene jačine, rade na struju i poznati su kao radijatori koji zrače prirodnu toplotu. Naime, smatra se da se prostorije zagrevaju prema principu sunčeve energije, pa se zidovi i podovi ujednaceno greju. Ova vrsta radijatora je napravljena tako da se grejanje prostorije smanji uz isti grejni efekat i time uštedi energija i do 30 odsto. Mermerni radijatori smanjuju mogućnost alergije na prašinu, a takode ni ne suše vazduh. Pošto se mogu izgraditi u mnogo veličina i jednostavno postaviti odlični su za uklapanje uz svaki enterijer. Svaki mermerni radijator poseduje termostat, što omogućava ekonomicno grejanje na struju.

  Glavne karakteristike mermernih ploča:
  1. Dugotrajan, izdržljiv i snažan materijal
  2. Otporan na vatru i vodu
  3. Lak za održavanje
  4. Osetljiv na odredene hemikalije i kiseline
  5. Dostupan je u velikom spektru boja i velicina.

  Oni su savršeni za dekoraciju bilo koje sobe ili prostora, bilo da je dnevna soba u kući ili prostor u nekom poslovnom kompleksu, konferencijska sala, restoran i ostala mesta gde može da se pokaže dobar ukus. Pokrivanjem zidova i podova mermernim pločama, ističe se originalnost i stvara se osećaj luksuza i elegancije u Vašem prostoru.

  Princip rada:
  Ovakav princip rada ne narušava klimu u Vašem prostoru i nema dizanja prašine iz tepiha i otirača. Ove osobine čine ovaj radijator izuzetno ekološkim. To je posebno važno za osobe koje imaju problem sa disanjem.

  Naš mermerni radijator može da greje svaki prostor, prema veličini Vašeg prostora i termickim karakteristikama odaberite odgovarajuću snagu radijatora od 400w do 1400w (220V, 50Hz). Ako imate veći prostor, izaberite kombinaciju više radijatora.

  Proračun:
  Obično se uzima da je za 10 m2 stana potrebno 1 kW instalisanih grejnih tela da bi ugrejali na 22-23 stepena. Za npr. 40 m2 stana treba 4 kW. U zavisnosti od podešene željene temperature na termostatu grejnog uredaja i izolacije stana, grejna tela ce raditi odreden broj sati. Što je bolja izolacija i manja tražena temperatura, uredaji za grejanje ce raditi manje vremena u toku dana. Za ekonomične potrošače za grejanje kao što su mermerni radijatori obično vreme koje oni rade je 30% (vremena) u slučaju kada spoljne temperature nisu previše niske ( oko 5 iznad nule). Ovo vreme rada ide do 40% za temperature minus 10 i više. Naravno, ovde se podrazumeva neka, da tako kažemo, osrednja izolacija zidova i dobri prozori. Može se približno izračunati da ce instalisanih 4 kW, ako rade 40% vremena, potrošiti 4×0.4x24h = 38.4 kWh dnevno. Za tročlano ili dvočlano domacinstvo, kakvo obično živi u stanovima 40m2 i manje kvadrature, potrošnja struje za domaćinstvo obično ne prelazi 450 kW. Ukupna potrošnja bi bila do 1600kW. Na potrošnju struje mnogo utiče temperatura koju želimo imati u stanu. Svaki stepen više zahteva dodatnu, ne malu, razliku u potrošnji. Pored ovoga, termoizolacija stana je takode mnogo važna. Nijedno grejno telo i njegovo emitovanje toplote neće imati efekta, niti može biti jeftina opcija grejanja, ako nam toplota „beži“ kroz slabo staklo ili slabo dihtujuce spojeve na prozorima, balkonskim vratima, ili kroz neizolovane zidove, plafone ili podove… Ako nam zidovi, pod ili plafon nisu izolovani, pa nam toplota neprestano „curi“, normalno je da ce u tim slučajevima naša grejna tela morati više i cešce da se pale, kako bi održali zadatu temperaturu.

  Ostati u ovim granicama potrošnje od 1600 kW pa samim tim i jeftino se grejati na struju možete ako imate malo kvadrata koje treba zagrejati, zbog toga je za manje stanove do 40 m2 velika verovatnoća da im je grejanje na struju najisplativija varijanta. Što je stan manji, ovo je sve više izraženo.

  Mermerni radijatori štede Vaš kućni budžet Veliki deo iz Vašeg kućnog budžeta se izdvaja na troškove grejanja na električnu energiju. To je osnovni razlog zašto bi trebalo da razmislite o načinu na koji da smanjite troškove grejanja.
  Zahvaljujući posebno konstruisanom grejaču i ugradenim elektronskim termostatom, Vi možete da grejete Vaš dom jednostavno, ekonomično i ugodno. Mermerni radijator troši do 30% manje energije za grejanje istog prostora u odnosu na druga grejna tela, korišcenjem elektronskog termostata i niskotemperaturnog grejača. Možete da uštedite dodatnih 15-20% električne energije smanjenjem temperature za vrema noći ili kad niste kod kuće.

  GARANCIJA NA RADIJATOR JE 5 GODINA

  Pohvalite
  Bio / Bila sam ovde
  Prijavite grešku!
  Pošaljite poruku
  RADNO VREME
  Ponedeljak 09:00 - 17:00
  Utorak 09:00 - 17:00
  Sreda 09:00 - 17:00
  Četvrtak 09:00 - 17:00
  Petak 09:00 - 17:00
  Subota Ne radimo
  Nedelja Ne radimo