Danube fun fest Donji Milanovac

Danube Fun Fest je prvi put održan leta 2015.- te godine, počevši od te godine održava se svake godine u avgustu mesecu.

Još prve godine je prodrmao Donji Milanovac i celu istočnu Srbiju. Nešto više od 6.000 učesnika, što na sportskim turnirima, koncertima i žurkma, što na edukativnim ekskurzijama je posetilo ovaj debitantski festival.

Već prve godine imali smo više od 200 učesnika iz inostranstva, i to iz: Rumunije, Bugarske, Alžira, Libana, Makedonije, Nemačke, Azerbejdžana, Holandije, Grčke, Tunisa, Slovenije, čime smo opravdali, možda u početku ambicioznu parolu, „Svet u Donjem Milanovcu“.

Nakon „probijanja leda“ i možemo reći uspešnog Danube fun fest – a 2015, ove godine očekujemo znatno veći broj učesnika i posetilaca, kako iz Srbije, tako i iz zemalja širom sveta. Optimizam gradimo na jako uspešnim promocijama i potpisanim memorandumima o saradnji sa raznim organizacijama i fakultetima u Srbiji i van nje, ali i na pozitivnim impresijama i iskustvima od prošle godine.

Danube fun fest organizuje grupa mladih i ambicioznih ljudi pod nazivom Inicijativa mladih “Hoću!Mogu!” iz Donjeg Milanovca uz podršku donatora, sponzora i partnerskih organizacija (AIESEC, Euroijada, Nastavi tradiciju, Zaječarska Gitarijada, Portal Mladi), opštine Majdanpek, Sportskog saveza opštine Majdanpek, Turističke organizacije opštine Majdanpek, Centra za kulturu Donji Milanovac, Sportskog saveza Srbije, Ministarstva omladine i sporta, Asocijacije sport za sve Srbije...

U organizaciji festivala učestvovaće volonteri Inicijative mladih “Hoću! Mogu!”, ali i volonteri iz brojnih zemalja sveta koji će doći posredstvom najveće organizacije na svetu, vođene od strane mladih, AIESEC-a I programa EU, Evropskog volonterskog servisa.