AUTOELEKTRONIKA MILE

Adresa: Srpskih dobrovoljaca 40, Loznica
Loznica Telefon: 063/778-40-22
Telefon: 064/11-30-509
4/ 5stars

Servis autoelektronike Mile radi sve poslove oko elektrike, a posebno ističemo:

CHIP TUNING - PUTNIČKI I TERETNI PROGRAM

SERVIS I PUNJENJE KLIME - PUTNIČKI I TERETNI PROGRAM

SOFTVERSKO ISKLJUČIVANJE EGR VENTILA I DPF FILTERA

AUTO DIJAGNOSTIKA I JOŠ MNOGO TOGA...


CHIP TUNING (OČEKIVANO SMANJENJE POTROŠNJE GORIVA OD 0,5 DO 1L/100km)

Chip tuning je nova definicija za ECU Remapping. Chip tuning je ranije zahtevao skidanje EEprom ili Flash memorije sa ECU-a, isčitavanje softvera na nekom programatoru, editovanje i vraćanje nazad u motorni računar (ECU). Softver unutar čipa je ono što se obično nazivamo “mapom”, a menjanje sadržaja te “mape” nazivamo remap. Ovakav vid chip tuning, isčitavanje programatorom, je sve manje zastupljen jer motorni računari od 2000.godine dobijaju nove protokole za komuniciranje preko ODB dijagnostičkog priključka, koji je danas već duži niz godina standard u autoindustriji. Ti protokoli (K-linija, L-linija, CAN-L, CAH-h…) omogućili su isčitavanje sadržaja ECU-a (“mape”) preko OBD porta što je u mnogome uticalo na popularizaciju Chip tuninga.

SOFTVERSKO GAŠENJE EGR VENTILA

Nervanomeran rad motora i gubitak snage su najčešće simptomi problema sa EGR ventilom.

Čišćenje EGR ventila i usisne grane se nije pokazalo kao trajno rešenje i problem se vrlo brzo vraća ili se čak i ne otkloni. Zamena EGR ventila je poprilično skupa investicija, a obzirom na loš kvalitet naftnih derivata i još lošiji kvalitet rezervnih delova u našem okruženju, može da bude rešenje koje će potrajati nekoiko desetina hiljada kilometara.

U servisu auto elektronike MILE imamo veoma napredno i kvalitetno rešenje za uklanjanje EGR ventila. Naše softversko rešenje za isključivanje EGR ventil je jednostavna i efikasna metoda koja čak poboljšava efikasnost vašeg motora. Reprogramiranje ECU u cilju uklanjanja EGR ventila rezultira nižim temperaturama motora (ne dolazi do prekomernog zagrevanja i stalnog uključivanja ventilatora), poboljšani odziv na gas (drastično se smanjuje ili skroz nestaje turbo lag), produžava vek motora tako što smanjuje nagomilavanje larbonskih naslaga na istom.

SOFTVERSKO ISKLJUČIVANJE DPF FILTERA

Naša usluga otklanjanja DPF filtera Vam pruža mogućnost da rešite problem sa DPF-om bez ikakvih posledica na rad i performanse motora. Uklanjanje se vrši prvo softverski, prepravkom parametaru u “mapi” vašeg auta tako da ECu neće primetiti nedostatak DPF filtera ili lose parameter senzora i „odvesti“ auto u takozvani servisni ili „safe mod“.

Beneficije: Smanjenje potrošnje, dobijanje 2-5ks, nema potrebe za skupom zamenom DPF-a, trajno uklanjanje problema(pranje filtera se obezbeđuje par hiljada kilkometara vožnje), nema rada motora u „safe mode“ režimu...

Najčešći uzroci za kvar DPF filtera:

- Veliki broj pređenih kilometara

- Kvar senzora za pritisak ili temperaturu

- Nedostatak aditiva ili loš kvalitet goriva

- Loše stanje motora, curenje dizni

- Nemogućnost regeneracije zbog uglavnom gradske
  vožnje na nižim obrtajima motora.