PROSPERITY DOO

Adresa: Đure Đakovića 10, Lazarevac
Lazarevac Telefon: 011/812-91-20
Telefon: 063/371-675
Telefon: 063/111-43-01
Email: gaga@prosperity.rs
Web: www.prosperity.rs
4/ 5stars

Toplotne pumpe su uređaji koji koriste zemlju, vazduh ili vodu kao izvor toplote. Sistem vazduh-voda smatra se najefikasnijim od sve tri metode zbog skromnih troškova investicije, lake instalacije i održavanja, dobre pouzdanosti i činjenice da je vazduh najpristupačniji od svih izvora toplote.

Ova pumpa razmenjuje freone sa energijom spoljnog vazduha. S obzirom da freoni imajo veoma nisku temperaturu isparavanja, oni lako isparavaju na temperaturi spoljašnjeg vazduha i odaju paru koja se kompresovanjem diže na viši pritisak i temperaturu a potom se dobijena energija koristi da bi se ugrejala voda. Proces se može sprovoditi dokle god je i dalje potrebna toplota jer se kondenzovani Freon može vratiti na pritisak isparavanja putem regulacionog ventila koliko god je potrebno puta.

Saznajte više o  toplotnim pumpama i kolektorima.

Pumpa za vodu radi po drugačijem principu, tako što sprovodi toplu vodu u uređaje i instalacije poput radijatora, bojlera sanitarne vode ili podno grejanje. Kada je reč o kombinovanoj verziji koja i hladi i greje, hlađenje se dobija tako što se voda rashladi na sedam stepeni Celzijusa i onda sprovodi kroz ventilo-konvektore koji pomoću ventilator daju hladan vazduh ili pak do podnog grejanja bez kondenzacije na površini.

Savremene pumpe vazduh-voda koje danas imamo mogu da proizvedu toplu vodu besplatno i umanje trošenje energije i do osam do deset puta u poređenju sa klasičnim električnim bojlerom.

Sanitarna voda stvara se tako što sistem alterira između režima grejanja i hlađenja.