• Početna
 • O Srbiji
 • Okruzi
 • Info kutak
 • Magazin
 • Reference
 • Kontakt

 • Član 10 godina

  EKO SISTEM

  Sekundarne sirovine Jagodina

  Poslujemo od: 01.06.2006.

  Savremeni čovek teži najviše produkciji dobara, sve više stvara i sve više ima.

  Medjutim čovek daleko manje pažnje poklanja svojoj zaštiti.

  Čovekova neobazrivost i nepromišljeno delovanje prema sopstvenoj životnoj sredini dovelo je do velikih razmera ugroženosti i pogoršanja životnih uslova.

  Konkretnije, čovek je stvaralac i svojih dobara i uzročnik svojih nevolja.

  Odnos pojedinca prema životnoj sredini uzima se kao kriterijum opšte kulture, humanizma i civilizovanosti i kao kriterijum za vrednovanje stepena vaspitanosti.

  U zemljama gde se problem odnosa čoveka i prirode objektivnije sagledava sve više se ostvaruje organizovani uticaj na ponašanje ljudi.

  U njima sve više evolulira svest o potrebi adekvatnog odnosa čoveka prema životnoj sredini.

  Iz tih razloga osnovana je firma „EKO SISTEM” koja nastoji da taj problem reši i pomogne zaštiti životne sredine.

  Firma S.R. „EKO SISTEM” iz Jagodine osnovana je 01.06.2006.godine.

  Osnovna delatnost firme je pravilno sakupljanje, sortiranje, skladištenje i dalji proces reciklaže sekundarnih sirovina, a pre svega polietilenskih folija, Pet ambalaža, svih vrsta meke plastike i kartona.

  Firma poseduje: sopstveno reciklažno dvorište, reciklažnu halu i skladište i veliki broj kontejnera za sakupljanje reciklažnog otpada.

  Tokom godina našeg postojanja, uspostavili smo uspešnu saradnju sa sledećim javnim komunalnim preduzećima : JKP Standard Jagodina; JKP Usluga Ćuprija; JKP Paraćin; JKP Morava Svilajnac; JKP Požarevac.

  Uspešno smo ostvarili saradnju sa opštinama: Beograd, Požarevac, Smederevo, Svilajnac, Rekovac, Kruševac, Vrnjačka Banja, Niš, Novi Sad, Sombor, Arilje, Vlasotince, Kragujevac.... Saradnju imamo i sa mega marketima u navedenim gradovima kao što su “Tempo”, “Idea”, “Maxi”, “Merkator”, “Tuš”, “Roda”, “Metro”.

  Pored navedenih gradova, imamo saradnju i sa privatnim preduzećima iz još nekih mesta u našoj okolini: Lapovo, Resavica, Smederevska Palanka, Velika Plana, Mladenovac i Despotovac.

  U planu su nam realizacije sa JK Preduzećima iz ovih mesta i ostalih gradova koji nisu obuhvaćeni a pripadaju centralnoj Srbiji.

  U svim ovim mestima saradjujemo sa privatnim firmama koje se bave samo sakupljanjem reciklažnog materijala. U Jagodini kao i u još nekim gradovima uspešno radimo na čišćenju deponja.

  Našom aktivnošću i zalaganjem smo doprineli tome da imamo važnu ulogu u “Udruženju Operatera Sakupljača Otpada” koja ima za cilj pomaganje, usavršavanje i razvoj svih onih koji zele da se ukljuce u nasu akciju čišćenja životne sredine.

  Obzirom na dugoročnu nerazgradivost ovih materijala znatno smanjujemo zagadjenost životne sredine.

  Shodno tome mi smo uradili jednu akciju edukacije na području našeg grada. Akcija je nosila naziv “ Nije teško biti fin “.U smislu edukacije smo radili na obrazovanju gradjana i dece naših gradova.

  Akcija koju smo odradili sa o.š. Rada Miljkovic u Jagodini je propraćena medijski od strane naših dveju lokalnih televizija i lokalnih novina.

  Uspešno smo imali i par emisija i gostovanja na televizijama gde smo govorili i podizali svest gradjanima o vrednosti našeg posla i koliko je to važno za buduća pokolenja.

  Trenutno preradjujemo od 20-30 tona PET ambalaze, 90-100 tona polietilenske folije i kartona od 230-250 tona na mesečnom nivou. U planu nam je povećanje tih količina i mogućnost širenja delatnosti.

  Trudimo se da u što vecoj meri očistimo životnu sredinu i da je našim zalaganjem očuvamo.

  OČISTIMO ŽIVOTNU SREDINU ZAJEDNO -NIJE TESKO BITI FIN-

  Pohvalite
  Bio / Bila sam ovde
  Prijavite grešku!
  Pošaljite poruku
  RADNO VREME
  Ponedeljak 08:00 - 16:00
  Utorak 08:00 - 16:00
  Sreda 08:00 - 16:00
  Četvrtak 08:00 - 16:00
  Petak 08:00 - 16:00
  Subota 08:00 - 16:00
  Nedelja Ne radimo