Član 5 godina

SRPSKI PAB

Kafe barovi i klubovi Čačak

Adresa: Braće Glišić 4, Čačak
Telefon: 065/451-33-41
Facebook Instagram
KORISNE INFORMACIJE
Moguć pristup kolicima Moguć pristup kolicima
Pet friendly Pet friendly
Parking Parking
Wifi WiFi
Poslujemo od: 2007.
 

Jubilej ⭐️ 15 godina Srpskog paba

Iz godine u godinu i tako već punih 15 godina, “Srpski Pab” svakog vikenda organizuje svirke, a bilo ih je preko dve hiljade.

Status rezidenata Srpskog Paba zauzeli su Grupa 357 - Srbija i VESELE 80. - OFFICIAL PAGE, a starosedeoci bine su i Duo Trio Quattro, Mamurni Ljudi, Džepovi i Deja Vu. Uz njih su gosti imali prilike da uživaju u nastupima bendova Osmi Dan, Perpetuum Mobile, Kazoo, St. Louis band, Kvazartet, Kreativna Zona, EPILOG i mnogih drugih istaknutih autora i sastava, kao što su Bjesovi, Iskaz, Zaa, Irish Stew, Dejan Cukić, S.A.R.S. , Ničim izazvan, Osvajači, Rok Apoteka, Kraljevski Apartman, Plutonia, Đorđe David, Kanda Kodža i Nebojša, Kruševac Geto, Čovek bez sluha, Atheist Rap, Rambo Amadeus, Goblini, Samostalni Referenti (official), Gale Kerber, Najda, Stereo Banana, Električni Orgazam, Tanja Jovićević, Kepa & Free Spirits, Nikola Čuturilo…odličnim tribute sastavima poput TRIBUTE Azra, EKV, Balašević, Zabranjeno Pušenje, Tribute Bijelo Dugme, Ritam Sex-i-Ja Red Hot Chili Peppers Tribute band i slično, stranim bendovima: LOS EXPLOSIVOS (Meksiko), Backdoor Band (Makedonija).

U Srpskom pabu su nastupali: DJ Petar Kamber, DJ Petrovitz YU, DJ Mee High Low…

Srpski Pab će i dalje ostati veran ovom modelu raznolikosti ponude, a uz klupske svirke, rado promoviše mlade i autorske bendove.

Srpski pab je realizovao još jednu ideju pod skraćenim nazivom PRiČA.

Ova skraćenica objedinjuje tri reči: Pivo, Rok i Čačak i predstavlja maratonski program festivalskog karaktera sa ponudom najjačih autorskih bendova.

Festival PRiČA je prvi put održan u ulici Braće Glišića ispred Srpskog paba u septembru 2012. godine.

Za 6 sati vrhunskog rokenrola i pred više od 2500 ljudi na ulici pobrinuli su se Osvajači, Grupa 357, The Trigger-Band, Za DŽ, Krvna grupa, Odgovor, Vesele 80-te, Digitalna Draga, kao i specijalni gost Radomir Mihajlović - Točak.

Osim muzičkog programa u Srpskom pabu se održavaju promocije knjiga, izložbe fotografija, Stand up nastupi (Pedja Bajović (Stand Up), Srdjan Dinčić…), interaktivne pozorišne predstave i slični kulturno umetnički sadržaji.

U ovom jedinstvenom prostoru održana je promocija knjiga Fajront u Sarajevu i Solunska 28, čiji autor je Nenad Janković, poznatiji pod imenom Dr. Nele Karajlić, zatim promocija knjige

Uspomenar 212, istaknutog pozorišnog i filmskog glumca Milan Caci Mihailović, Kako (ni)je propao rokenrol u Srbiji, autora Duška Antonića i tako dalje.

Naša istaknuta, umetnička fotografkinja Marina Pešić Moć muzike, priredila je u Srpskom pabu izložbu svojih fotografija pod nazivom:

ČUVARI ROKENROLA.

Posebna čast vlasniku Srpskog paba je ukazana kada je od Tabija dobio na poklon zlatnu ploču Crna dama, legendarne grupe Smak, koja je okačena na zidu u delu lokala nazvanom Smak ćoše, a koji je ukrašen fotografijama grupe Smak i velikim foto tapetom, koji je potpisan od strane našeg najvećeg rok fotografa svih vremena Brian Rasic - Picture This.

Sve fotografije, koje se nalaze uramljene na zidovima paba su pokloni autora, a većinu su potpisali Wood, Marina i Brajan.

Najlepše uspomene u Srpskom pabu su vezane za druženja sa Borisom Arandjelovićem, koji je bio gromada od čoveka.

Njegova veličina se, izmedju ostalog, ogledala i u tome što je uvek osmehom i ljubaznošću reagovao na mlade i strpljivo im odgovarao na pitanja, fotografisao se sa njima, delio autograme i pričao viceve i anegdote.

Boris je prvi put došao u pab sa Biskom, a kasnije je često dovodio svoje prijatelje.

Klub ektremnih sportova Armadillo iz Čačka je dva puta izneo zastavu Srpskog paba na Matterhon, vrh koji je i dan danas jedan od najvećih izazova za sve planinare sveta.

Srpski pab je podstakao kompletnu scenu u Čačku , kako rokenrol tako i ostale žanrove, koji su proistekli iz njega.

I da se zna da Srpski pab ima oko sebe čitavu “armiju” ljudi, koji svojim radom i kreativnošću doprinose da ova rokenrol PRiČA živi i opstaje uprkos trendovima.

Izvinjavamo se svima koje nismo spomenuli i zahvaljujemo se svima koji podržavaju na bilo koji način ovo što radimo. Živeli!

Voli vas vaš,

Srpski pab VIDEO
SRPSKI PAB, Braće Glišić 4, Čačak
Pohvalite
Bio / Bila sam ovde
Prijavite grešku!
Pošaljite poruku
RADNO VREME
Ponedeljak 08:00 - 00:00
Utorak 08:00 - 00:00
Sreda 08:00 - 00:00
Četvrtak 08:00 - 00:00
Petak 08:00 - 01:00
Subota 09:00 - 01:00
Nedelja 14:00 - 00:00