PODRUM PLJAKIĆ

Adresa: Bobote bb, Aleksandrovac
Aleksandrovac Telefon: 037/759-194
Telefon: 063/120-555 8
4/ 5stars

Vinova loza je od davnina privlačila pažnju čoveka svojim ukusnim plodom koji se mogao direktno koristiti kao hrana ili preredivati u druge životne namirnice. Svakako najvažniji proizvod vinove loze je vino. Prema najranijim nalazima vino se proizvodi i pije od samog nastanka čovečanstva. Vino se predaje posebni  značaj i u verskim obredima većine religija, a posebno u hrišćanstva.

Područje balkana je od vajkada zaposednuto vinovom lozom, tako da se balkanske zemlje svrstavaju među značajne proizvođače vina i grožđa, među tim zemljama je i Srbija. Posebno mesto u Srbiji zauzima Župa. U Župi se preplicu istorija mitologija, tradicija. Preplice se i klima Bogom data, pa leta nisu vrela, niti su zime hladne, Gde sunce neprekidno miluje Župske brežuljke. Župa je poznata i po poljanama, ali to nisu polja , kako bi neko neupućen pomislio. Poljane su sela u kojima živi, niko osim, možda dobrih duhova vina i vinograda.

Takva su brda, među kojima se nalazi i Prokop gde porodica Pljakić sa velikom ljubavlju uzgaja vinovu lozu. Sva vina podruma Pljakić nastala su selekcijom najkvalitetnijeg grožđa dobijenog sa svojih vinograda.

Ova vina karakterise prijatan ukus specifican buke i sortne karakteristike.

 

Povratak na: Vinarije Aleksandrovac