• Početna
 • O Srbiji
 • Okruzi
 • Info kutak
 • Magazin
 • Reference
 • Kontakt

 • Član 10 godina

  ULTRAZVUK DR DOBROSAVLJEV

  Specijalističke ordinacije Novi Sad

  Adresa: Modene 1/IV, Novi Sad
  KORISNE INFORMACIJE
  Moguć pristup kolicima Moguć pristup kolicima
  Poslujemo od: 1991.

  Specijalistički kabinet za ultrazvučnu dijagnostiku gornjeg abdomena, male karlice, mozga male dece, površnih organa i tkiva (štitne žlezde, dojki, mišića, zglobova itd.)

  Ordinacija se nalazi u samom centru Novog Sada i sastoji se iz prostorije za snimanje, prostorije za adminstrativne poslove, prostora za konsultacije, čekaonice i nusprostorija. Pregledi se vrše na aparatima firme Siemens, konvencionalonom i kolor Doppler sonografskom tehnikom, odgovarajućim sondama. Nakon snimanja, pacijentu se izdaje nalaz pregledanih organa sa snimcima.

  PREGLED

  Priprema za pregled

  Pri zakazivanju pacijentu se objasni priprema koja najčešće podrazumeva zabranu konzumiranja hrane i tečnosti ili zahteva hidrataciju odgovarajućom količinom tečnosti u cilju prikazivanja određenih organa.

  Za preged organa gornjeg abdomena pacijent je pripremljen na tašte, bez konzumiranja bilo kog sadržaja, zbog čega je bolje da je u jutarnjim časovima, dok se za pregled male karlice hidrira odredjenom količinom tečnosti potrebnom da distendira mokraćnu bešiku u vreme kada će se pregled odvijati. Za neke organe kao što su dojke i ovarijumi značajan je i dan pregleda u zavisnosti od menstrualnog ciklusa. Pojedini organi se mogu pregledati bez ikakve pripreme, tako da vreme pregleda nije značajno.

  Predlaže se konforna garederoba radi jednostavnijeg obavljanja pregleda.

  Prostorija u kojoj se obavlja pregled je zatamnjena zbog bolje vidljivosti na monitoru.

  Snimanje

  Pregled odn. snimanje obavljaju lekari specijalisti. Vrši se ultrazvučnim aparatima sa potrebnim brojem vrstama sondi u zavisnosti od pregleda koji se obavljaju. Aparat se sastoji iz konzole sa kompjuterom, monitorom i dodatnom opermom štampačem slika.

  U toku pregleda pacijent je uglavnom u ležećem položaju, ređe u stajanju ili sedenju. Deo tela koji se pregleda namaže se gelom da bi se omogućio kontakt izmedju sonde i kože pacijenta i prodor ultrazvučnog talasa u ispitivanu regiju. Povratnim informacijama i njihovim grafičkim prikazom se analzira stanje ispitivanog organa, promene ili povrede, odn. odstupanja od normalnog morfološkog prikaza.

  Pregled se vrši po uputu lekara opšte prakse ili specijaliste, kao i na zahtev pacijenta kod bolova u trbuhu, leđima, kod muke i povraćanja, nadutosti, neobjašnjivog mršavljenja, bolovima u vratu, mišićima, zglobovima, promenama u dojkama itd.

  Pregled je bezbolan, brz i jednostavan, bez jonizujućeg zračenja i traje 10-30 minuta nakon čega pacijent dobija izveštaj, sa dijagnozom ili zaključkom i uputstva za dalje isptivanje i lečenje.

  Pregledi se mogu ponavljati koliko je potrebno, bez rizika od oštećenja tkiva i organa.

  Preglede obavljaju lekari specijalisti:

  Dr sc. med. Mirjana Dobrosavljev, specijalista radiologije, doktor medicinskih nauka, vlasnik ordinacije.

  Dr med. Slavica Sotirović-Seničar, specijalista radiologije, saradnik, zaposlena u Kliničkom centru u Novom Sadu.

  Pri zakazivanju pacijent dobija uputstvo o pregledu, potrebne savete za pripremu pre pregleda i određeni termin.

  Više o ordinaciji saznajte na stranici Oprema i vrste pregleda, a više o doktorici Dobrosavljev, na stranici Dr sc. med. Mirjana Dobrosavljev.

  Sve detaljnije informacije možete pronaći na našem sajtu.

  Pohvalite
  Bio / Bila sam ovde
  Prijavite grešku!
  Pošaljite poruku
  RADNO VREME
  Ponedeljak 08:00 - 16:00
  Utorak 08:00 - 16:00
  Sreda 08:00 - 16:00
  Četvrtak 08:00 - 16:00
  Petak 08:00 - 16:00
  Subota Ne radimo
  Nedelja Ne radimo