Glogovac

Glogovac- smešten u centralnoj oblasti Kosova i Metohije, ovaj grad je takođe i centar opštine istog naziva. Glogovac se nalazi na oko trideset kilometara udaljenosti od Prištine ka zapadu, smešten između Drenice brda na zapadu i severu i Čičavica planine na istoku.

U periodu između 1945-1999. godine, naselje koje je otpočelo kao selo istog imena u tom rasponu je kroz mnogo ulaganja preraslo u pravi pravcati grad, zajedno sa lepo asfaltiranim ulicama, novoizgrađenim zgradama, trotoarima sa kandelabrima i svime što uz to ide. U ovom gradu se takođe nalazi i Kluz, fabrika tekstilnih proizvoda, kao i Feronikl rudnik i upravne zgrade koje mu pripadaju. Tu su naravno i sve institucije poput škola, vodovoda, gradskih ustanova, kompanija, stambenih zgrada i svime što je potrebno da jedno mesto dobije status i osećaj pravog modernog grada.

U davnijim vremenima južno od grada na Kosmač planini i poviše izvora planinske vode "Vrelo" ovde su stajali Ježevica crkva i manastir koji je po predanjima i verovanjima istoričara ovde sagradio srpski kralj Milutin.

Želite da se i Vaša firma nađe u našem biznis katalogu ?