• Početna
 • O Srbiji
 • Okruzi
 • Info kutak
 • Magazin
 • Reference
 • Kontakt
 • CENTAR ZA UČENJE EDUKACIJU RAZVOJ KREATIVNOSTI MINA

  Edukativni centri Čačak

  Adresa: Kralja Petra Prvog 41/2, Čačak
  Telefon: 066/52-79-506
  Facebook Instagram
  Poslujemo od: 02.2019.

  Centar za učenje edukaciju i razvoj kreativnosti MINA!

  Nalazimo se u ulici Кralja Petra 42/1 u Čačku.

  Bavimo se neformalnim obrazovanjem, različitim vidovima edukacija dece i odraslih.

  U petak, 22. maja 2020. godine u prostorijama Startap centra Naučno tehnološkog parka u Čačku, održana je prezentacija Centra za učenje edukaciju i razvoj kreativnosti MINA iz Čačka i Кompanije „Nomad selo“ DOO iz Beograda.

  Obe firme se bave različitim programima za decu od naučno-kreativnih do sportsko-rekreativnih. Zahvaljujući potpisanom memorandumu, organizovaće se sedmodnevni boravci dece u seoskim sredinama, a shodno projektu „Nedelja na selu“ koji je pre tri godine pokrenula kompanija „Nomad selo“ DOO.

  O važnosti učenja u prirodi u zdravom okruženju, nije potrebno dodatno govoriti. Razvijanje dečje mašte, kreativnosti, radoznalosti, interesovanja, prvenstveno je vezano za prirodu i prirodno okruženje.

  Centar Mina postoji već godinu dana, ali, u svojoj ponudi ima različite aktivnosti i radionice za decu uzrasta od 3 do 12 godina.

  Najviše interesovanja kod dece bude kreativne Montesori radionice, radionice veselih eksperimenata, naučnoistraživačke radionice u prirodi, radionice orjentiringa i zanimljivih zadataka u prirodi, lutkarske i mnoge druge.

  Na ovaj način deca povezuju prirodne i društvene nauke i različite zakonitosti u prirodi sa stvarnim životom.

  Centar Mina i Pokret TRI PLUS su takođe potpisali Memorandum o saradnji koji podrazumeva, za višedetne porodice besplatne programe za treće i svako naredno dete, dok drugo i treće imaju 10% popusta na sve programe.

  Centar za učenje edukaciju i razvoj kreativnosti MINA kao društveno odgovorna firma, shvatila je potrebu pomoći višedetnim porodicama, kao i ulaganje u decu i njihovu kreativnost, maštovitost i znanje.

  Ovakve akcije za decu Čačka podržali su i predstavnici Grada Čačka, kao i Privredna komora RJ u Čačku i Udruženje poslovnih žena „Nadežda Petrović.“

  Na osnovu ugovora sa Ministarsvom prosvete nauke i tehnološkog razvoja Republike Srbije, ovom prilikom podeljeni su i vaučeri za sve predškolske ustanove i osnovne škole Grada Čačka za po 50 besplatnih radionica koje će Centar Mina organizovati za decu našeg Grada tokom juna, jula i avgusta meseca.

  U najavi je saradnja i sa Udruženjem „Animacija“ iz Gornjeg Milanovca u cilju dramatizacije tekstova za decu, bajki, pesama i priča, kao i organizacija zajedničkih tematskih karnevala za decu, koji će biti održani kada bezbednosni uslovi to budu dozvoljavali.

  Pohvalite
  Bio / Bila sam ovde
  Prijavite grešku!
  Pošaljite poruku