ETNO TEX SAVIĆ

Adresa: Mirosaljci, Arilje
Arilje Telefon: 031/38-99-673
Telefon: 063/75-23-269
Telefon: 062/964-33-80
4/ 5stars

"ETNOTEX SAVIĆ" je mala porodična firma koja se bavi izradom tradicionalne narodne nošnje i domaćom radinošću. Nalazi se u sklopu domaćinstva Savić koje se pored toga bavi i seoskim turizmom i poljoprivredom. Firma je osnovana 2009. godine. Pored izrade tradicionalnih muških, ženskih i dečijih narodnih nošnji, Etnotex Savić izrađuje vezene košulje, bluze, suknje, prsluke, jeleke, tkane suknje, pojaseve, šajkače. Pored toga, proizvode se vezene zavese, jastuci, stolnjaci, posteljine i drugi dekorativni predmeti i različiti suveniri. Svi proizvodi rade se ručno i visokog su kvaliteta, o čemu svedoči i sertifikat Ministarstva ekonomije i regionalnog razvoja za kvalitet proizvoda domaće radinosti.

U okviru domaćinsta postoje i smeštajni kapaciteti kao i uređen prostor za mini kamp ŠLJIVIK. Pored ljubaznog osmeha i dobrog raspoloženja, u domaćinstvu Savić možete probati i nezaobilaznu domaću hranu, koja se priprema prema tradicionalnim receptima naših baka. U ponudi su slatko, domaći hleb, proja, komplet lepinja, kačamak, slane i slatke pite, sir, kajmak, koziji sir, pršuta, jagnjetina i prasetina i druga tradicionalan jela i specijaliteti.

Naše domaćinsvo radi i usluge keteringa.

Etnotex radnja i domaćinstvo Savić jedinstveni su po tome što posetioci i gosti imaju mogućnost da nauče tehnike veza, heklanja i pletenja, da sami izrade neke suvenire i ponesu ih kao uspomenu. Takođe gosti mogu da spreme zimnicu, uberu sezonsko voće, naprave slatko i učestvuju u svim radovima i aktivnostima domaćinstva Savić.


Etnotex Savić je učesnik na brojnim manifestacijam koje promovišu srpsku tradiciju i čuvaju od zaborava stare zanate i narodne specijalitete.