• Početna
 • O Srbiji
 • Okruzi
 • Info kutak
 • Magazin
 • Reference
 • Kontakt

 • Član 5 godina

  SR ZA MASAŽU I PASIVNU REKREACIJU PETAR-CENTAR

  Fizikalna medicina Stara Pazova

  Adresa: Šafarikova 103, Stara Pazova
  Whatsapp: 063/80-20-314
  Facebook Instagram
  Poslujemo od: 01.11.2000.
  VRSTE PLAĆANJA
  Čekovi

  ... još od starih Grka i Hipokrata.

  -Bolna stanja i deformiteti kičmenog stuba (lumbalni i cervikalni sindrom, lumbago, lumboishialgije,cervikobrahialgije ; loše držanje, skolioza , kifoza,lordoza )

  - Spondiloza kičme i stanja koja može izazvati : glavobolje,slabost u rukama ili njihovo trnjenje, vrtoglavica, zujanje u ušima (tinitus)...

  -Bolna ukočenost i ukrućenost mišića –mialgije i fibromialgije

  -Sportske i ostale povrede zglobova ( istegnuća i iščašenja )

  -Masaža kao dopunska terapija kod spastičnih stanja, cerebralne paralize i drugih poremećaja motorike kod dece.

  -Dekompresiona terapija bolnih stanja kičme na specijalnom trakcionom stolu.


  Masaža i ručne manipulativne tehnike , shiatsu,akupresura,kiropraksa i osteopatija u narodu i tradicionalnoj medicini poznate kao nameštanje zglobova i kičme ,kombinovane sa istezanjem tj ekstenzijom vratne i lumbalne regije na specijalnom trakcionom stolu pokazale su se kao veoma delotvorne i kod stanja gde postoje manja ili veća pomeranja koštanih struktura iz svojih normalnih ležišta (luksacije,subluksacije,spondilolisteze...) a koja izazivaju u najblažem slučaju napetost i bol okolnih mišićnih struktura a često se komplikuju i trnjenjem i slabošću mišića te njihovom atrofijom . Dok se ta pomeranja ne otklone, sve ostalo što bi se preduzimalo je lečenje bola tj posledica a ne uzroka !!
  Posledice stresa - dugotrajna napetost i ukočenost mišića uglavnom oko kičme - u donjem delu leđa, vratu ili na spoju ramena i vrata kao i glave i vrata , vremenom postaju degenerativne promene : fibromialgije (bolne „kvrge“ u mišićima) često praćene glavoboljama, vanzglobni reumatizam-periartitis , spondiloza kičme ali i teži poremećaji kičmenih struktura diskopatije,anularna bubrenja, protruzije i diskus hernija.
  Gore pomenute tehnike objedinjene pod nazivom Švedska dubinska masaža počeo je neposredno posle drugog svetskog rata , da primenjuje Petar Opavski iz Stare Pazove u okolini bolje poznat kao čika Pera u početku nameštajući iščašene zglobove i tretirajući svakodnevne povrede svojih sugrađana, duže vreme sam i tada u skoro polu ilegali a kasnije se i u Cirihu,Švajcarska,dodatno usavršio i specijalizovao za terapijsku masažu. Pred kraj sedamdesetih radio je sa nekoliko saradnika a osamdesetih nastavio je porodičnu praksu sa unukom Petrom Keser Opavskim, fizioteraputom , i danas aktivan, sada više kao mentor i savetnik u spoju tradicije i iskustva i entuzijazma i novijih saznanja fizikalne terapije i srodnih tehnika, nikako kao čista alternativa nego kao dopuna postojećih , priznatih i zvaničnih metoda ili kako se to danas govori komplementarnoj medicini.

  Petar Opavski i Petar Keser Opavski su „ Petar-Centar“ S.R. Centar za tradicionalnu, sportsku, relaks i terapijsku masažu i kiropraksu i pasivnu rekreaciju - cervikalnu i lumbalnu ekstenziju- trakciju .
  Vežbe i korektivna gimnastika te rekreacija , fitnes i druge preventivne aktivnosti u našem centru su takođe u planu, jer ne samo odrasli nego se i deca sve manje kreću a sve više vremena provode u zatvorenom prostoru ispred TV-a ili monitora svojih PC računara , bez ili sa vrlo malo fizičke aktivnosti u slobodnom vremenu a nažalost i u školi , što se preko promena na mišićno-skeletnom sistemu pre ili kasnije oseti !!!
  Menjajte svoje navike ,jer mi vam možemo ublažiti i olakšati tegobe vezane za kičmu i zglobove ipak, telu se može pomoći ali ne i naterati ga na oporavak . Vi sami pak ,možete i da ih sprečite tj predupredite .To svakako znači manje posla za nas ali znači i mnogo komforniji i život bez bola, za Vas.

  Svako dobro i u zdravlje !!

  Pohvalite
  Bio / Bila sam ovde
  Prijavite grešku!
  Pošaljite poruku
  RADNO VREME
  Ponedeljak 08:00 - 20:00
  Utorak 08:00 - 20:00
  Sreda 08:00 - 20:00
  Četvrtak 08:00 - 20:00
  Petak 08:00 - 20:00
  Subota 08:00 - 14:00
  Nedelja Ne radimo