Član 10 godina

SR ZA MASAŽU I PASIVNU REKREACIJU PETAR-CENTAR

Fizikalna medicina Stara Pazova

Adresa: Šafarikova 103, Stara Pazova
Viber: 063/80-20-314
Whatsapp: 063/80-20-314
Facebook Instagram
Poslujemo od: 01.11.2000.
VRSTE PLAĆANJA
Čekovi

... još od starih Grka i Hipokrata.

-Bolna stanja i deformiteti kičmenog stuba (lumbalni i cervikalni sindrom, lumbago, lumboishialgije,cervikobrahialgije ; loše držanje, skolioza , kifoza,lordoza )

- Spondiloza kičme i stanja koja može izazvati : glavobolje,slabost u rukama ili njihovo trnjenje, vrtoglavica, zujanje u ušima (tinitus)...

-Bolna ukočenost i ukrućenost mišića –mialgije i fibromialgije

-Sportske i ostale povrede zglobova ( istegnuća i iščašenja )

-Masaža kao dopunska terapija kod spastičnih stanja, cerebralne paralize i drugih poremećaja motorike kod dece.

-Dekompresiona terapija bolnih stanja kičme na specijalnom trakcionom stolu.


Masaža i ručne manipulativne tehnike , shiatsu,akupresura,kiropraksa i osteopatija u narodu i tradicionalnoj medicini poznate kao nameštanje zglobova i kičme ,kombinovane sa istezanjem tj ekstenzijom vratne i lumbalne regije na specijalnom trakcionom stolu pokazale su se kao veoma delotvorne i kod stanja gde postoje manja ili veća pomeranja koštanih struktura iz svojih normalnih ležišta (luksacije,subluksacije,spondilolisteze...) a koja izazivaju u najblažem slučaju napetost i bol okolnih mišićnih struktura a često se komplikuju i trnjenjem i slabošću mišića te njihovom atrofijom .
Dok se ta pomeranja ne otklone, sve ostalo što bi se preduzimalo je lečenje bola tj posledica a ne uzroka !!
Posledice stresa - dugotrajna napetost i ukočenost mišića uglavnom oko kičme - u donjem delu leđa, vratu ili na spoju ramena i vrata kao i glave i vrata , vremenom postaju degenerativne promene : fibromialgije (bolne „kvrge“ u mišićima) često praćene glavoboljama, vanzglobni reumatizam-periartitis , spondiloza kičme ali i teži poremećaji kičmenih struktura diskopatije,anularna bubrenja, protruzije i diskus hernija.

Gore pomenute tehnike objedinjene pod nazivom Švedska dubinska masaža počeo je neposredno posle drugog svetskog rata , da primenjuje Petar Opavski iz Stare Pazove u okolini bolje poznat kao čika Pera u početku nameštajući iščašene zglobove i tretirajući svakodnevne povrede svojih sugrađana, duže vreme sam i tada u skoro polu ilegali a kasnije se i u Cirihu, Švajcarska,dodatno usavršio i specijalizovao za terapijsku masažu.

Pred kraj sedamdesetih radio je sa nekoliko saradnika a osamdesetih nastavio je porodičnu praksu sa unukom Petrom Keser Opavskim, fizioteraputom , i danas aktivan, sada više kao mentor i savetnik u spoju tradicije i iskustva i entuzijazma i novijih saznanja fizikalne terapije i srodnih tehnika, nikako kao čista alternativa nego kao dopuna postojećih , priznatih i zvaničnih metoda ili kako se to danas govori komplementarnoj medicini.

Petar Opavski i Petar Keser Opavski su „ Petar-Centar“ S.R.
Centar za tradicionalnu, sportsku, relaks i terapijsku masažu i kiropraksu i pasivnu rekreaciju - cervikalnu i lumbalnu ekstenziju- trakciju .
Vežbe i korektivna gimnastika te rekreacija , fitnes i druge preventivne aktivnosti u našem centru su takođe u planu, jer ne samo odrasli nego se i deca sve manje kreću a sve više vremena provode u zatvorenom prostoru ispred TV-a ili monitora svojih PC računara , bez ili sa vrlo malo fizičke aktivnosti u slobodnom vremenu a nažalost i u školi , što se preko promena na mišićno-skeletnom sistemu pre ili kasnije oseti !!!

Menjajte svoje navike ,jer mi vam možemo ublažiti i olakšati tegobe vezane za kičmu i zglobove ipak, telu se može pomoći ali ne i naterati ga na oporavak . Vi sami pak ,možete i da ih sprečite tj predupredite .
To svakako znači manje posla za nas ali znači i mnogo komforniji i život bez bola, za Vas. 

Posedujemo aparat za terapije radijalnim talasima Shockwave 

Imamo još jednu mogućnost za način plaćanja a to opcija da generišemo QR kod za e banking uplatu na licu mesta. 

Svako dobro i u zdravlje !!

SR ZA MASAŽU I PASIVNU REKREACIJU PETAR-CENTAR, Šafarikova 103, Stara Pazova
Pohvalite
Bio / Bila sam ovde
Prijavite grešku!
Pošaljite poruku
RADNO VREME
Ponedeljak 08:00 - 20:00
Utorak 08:00 - 20:00
Sreda 08:00 - 20:00
Četvrtak 08:00 - 20:00
Petak 08:00 - 20:00
Subota 08:00 - 14:00
Nedelja Ne radimo