SALAŠ ĐORĐEVIĆ

Adresa: Palić
Palić Telefon: 063/585-141
Telefon: 063/508-743
Email: info@salasdjordjevic.com
Web: www.salasdjordjevic.com
4/ 5stars

Izletište, kupalište i banja Palic imaju turističku tradiciju skoro 150 godina.

Jedinstveni je ambijent nastao spojem prirodnih vrednosti i arhitektonskog nasleđa.

Kako se nalazimo u takvom okruženju pokušali smo dočarati današnjim generacijama da je moguće sačuvati deo tradicije, arhitekture, stare zanate…sačuvati sebe.

Salaš Đorđević se prostire na površini od 8 ha zemlje i nalazi se u neposrednoj blizini Palićkog jezera.

Izgrađen je sredinom prošlog veka što ga čini pravim bogatstvom ovog kraja.

Vremenom je preuređen kako bi zadovoljio sve potrebe savremenog društva istovremeno zadržavši svoju autentičnost i prijatan ambijent etno salaša.

Domaća kuhinja, folklor i autentičan izgled salaša su cilj našeg postojanja, kao i želja da dočaramo mladim generacijama osobenost našeg podneblja, Vojvodinu i salaše sa početka XX veka.

Kompleks nagoveštava nekoliko celina

Prednji deo koji se nalazi uz sam obilazni put – sportsko rekreativni – koji u svom  sastavu ima košarkaski teren, teren za mali fudbal, teren za  odbojku na pesku i dva teniska terena, kao i svlačionicu sa natkrivenom terasom.

Nedaleko od sportskih terena se nalaze dečja igrališta.


Srednji deo –  čine vodene i parkovske površine, kao i objekti namenjeni za organizovanje raznih druženja,  proslava, svadbi, edukacija…

Posebno se ističe amfiteatar koji  svojim postojanjem omogućuje negovanje tradicije i kulture kroz razne vidove pisane reči i scenu i kao takav turistima pruža nezaboravne trenutke sa ovog kompleksa.

Centralni deo zauzimaju  smestajni objekti – sobe i apartmani, kao i autentični objekti  - čardak, bunar, terasa, povrtnjak, voćnjak, ružičnjak… koje međusobno povezuju cvetne leje i žbunaste biljke.

Kompleks je međusobno povezan osvetljenim pešačkim stazama, dok izuzetak predstavljaju odmorišta i paviljoni za boravak gostiju na otvorenom.

Ovako stvoren ambijent - karakterističan za Palic i okolinu, dopunjen savremenim rešenjima, gostima omogućuje  prijatan boravak i nezaboravan doživljaj u kompleksu Salaš Đordđević.

 

Povratak na: Smeštaj Palić