MAKETE BRODOVA KORMILO

Adresa: Popinska 42, Kraljevo
Kraljevo Telefon: 036/373-950
Telefon: 064/261-75-35
Email: mradicevic1@gmail.com
Web: www.maketebrodova.rs
4/ 5stars

Mi smo braća Marko i Miloš Radičević i izradom maketa brodova bavimo se od 1996. godine. Pokretači smo brodomodelarstva u Kraljevu i okolini a ujedno smo i osnivači udruženja brodomodelara

"Kormilo" koje je osnovano 1998. godine sa sedištem u Kraljevu.

Tokom duže od jedne decenije postojanja imali smo dosta uspešnih i veoma priznatih izložbi i takmičenja širom Srbije, Crne Gore kao i u inostranstvu.

Neke od naših veoma uspešnih izložbi bile su u:

Istorijskom muzeju Jugoslavije u Beogradu

Narodnom muzeju u Kraljevu

Pomorskom muzeju u Kotoru

Muzeju Vojvodine u Novom Sadu

Narodnom muzeju u Kruševcu

Istorijskom muzeju "Citadela" u Budvi

Narodnom muzeju u Baru

Češkoj, Mađarskoj, Makedoniji, Grčkoj, Rumuniji...


Kao svojstvena potvrda kvaliteta u izradi maketa brodova bio je i poziv na svetsko takmičenje u Češkom gradu Jablonec nad Nisou 2003. godine na kome smo postali ekipni prvaci.

Stranama koje su pred vama želimo da prikažemo osnovne delatnosti naše radionice, a one se odnose na izradu maketa brodova, starih poznatih jedrenjaka, kao i restauraciju postojećih maketa.

Takođe kod nas možete naći nautičku opremu i instrumente vrhunske zanatske izrade, nautičku dekoraciju, mediteranske i etno suvenire (sa kutijama pogodnim za transport), poslovne poklone...

Posedujemo i preko 200 nacrta i planova za izradu maketa brodova a kod nas možete i nabaviti i komplatan materijal za izradu maketa, kao i gotovi kit - komplete brodova.

www.kormilo.org.rs