ЕТНО КОМПЛЕКС НИШАВСКА ДОЛИНА

Адреса: Српских владара бб, Пирот
Пирот Телефон: 010/215-02-15
Телефон: 069/334-64-00
Телефон: 060/21-50-215 recepcija
Емаил: nisavskadolina@gmail.com
Веб: www.nisavskadolina.com
4/ 5stars

Етно комплекс "Нишавска долина" је луксузан и јединствено занимљив туристички комплекс у Пироту, 2 километра од центра града, на путу ка селу Пољска Ржана, Димитровграду и Софији – главном граду Бугарске (90км).

Овај нови туристички комплекс у Пироту се простире на десетак хектара и обухвата каменом поплочан прилаз и централни део, као и лепо уређен мост преко реке, који потпуно осликава назив објекта.

Тренутно туристички комплекс "Нишавска долина" у Пироту има око 30 удобних лежајева у луксузно опремљеним и лепо уређеним кућама оригиналне српске архитектуре – белих фасада, камена, масивних дрвених греда и кованог гвожђа.

Куће су окружене травњаком и цвећем и чине их по два пространа апартмана, који су веома погодни за боравак породица, туриста или пословних гостију.

Сваки апартман комплекса Нишавска долина има пространи дневни боравак, 2-3 лежаја са пријатном антиалергијском постељином, паркет подне облоге и тепих стазе, ЛЦД ТВ-ом, удобна купатила са туш кабином, терасу са погледом на централни део - трг - и ресторан туристичког насеља.

Јединствени туристички комплекс "Нишавска долина" својим садржајима и концептом сасвим оправдава статус историјске целине и посетиоцима пружа пријатан боравак уз разноврсне аутентичне доживљаје добро очуваног наслеђа и одличну услугу.

Туристички комплекс Нишавска долина у Пироту је царство одличне хране, припремљене од свежих намирница локалне производње, која одлично прија уз домаћа пића - ракију и вина.

Овде су посетиоцима на располагању бар, ресторан са камином, са око 200 места, кафана са 150 места, мноштво етнографских детаља и пар изузетних оригиналних пиротских ћилима, винско-ракијски подрум, печењара, сушара за димљено месо, плевња за роштиљ и свињокољ, радионица старих заната, као што су пиротска грнчарија или ткање чувених пиротских ћилима.

У плану је изградња хотела са отвореним базеном и спа центром…

 

Povratak na: Smeštaj Pirot