САЛАШ ЂОРЂЕВИЋ

Адреса: Палић
Палић Телефон: 063/585-141
Телефон: 063/508-743
Емаил: info@salasdjordjevic.com
Веб: www.salasdjordjevic.com
4/ 5stars

Излетиште, купалиште и бања Палиц имају туристичку традицију скоро 150 година.

Јединствени је амбијент настао спојем природних вредности и архитектонског наслеђа.

Како се налазимо у таквом окружењу покушали смо дочарати данашњим генерацијама да је могуће сачувати део традиције, архитектуре, старе занате…сачувати себе.

Салаш Ђорђевић се простире на површини од 8 ха земље и налази се у непосредној близини Палићког језера.

Изграђен је средином прошлог века што га чини правим богатством овог краја.

Временом је преуређен како би задовољио све потребе савременог друштва истовремено задржавши своју аутентичност и пријатан амбијент етно салаша.

Домаћа кухиња, фолклор и аутентичан изглед салаша су циљ нашег постојања, као и жеља да дочарамо младим генерацијама особеност нашег поднебља, Војводину и салаше са почетка XX века.

Комплекс наговештава неколико целина

Предњи део који се налази уз сам обилазни пут – спортско рекреативни – који у свом  саставу има кошаркаски терен, терен за мали фудбал, терен за  одбојку на песку и два тениска терена, као и свлачионицу са наткривеном терасом.

Недалеко од спортских терена се налазе дечја игралишта.


Средњи део –  чине водене и парковске површине, као и објекти намењени за организовање разних дружења,  прослава, свадби, едукација…

Посебно се истиче амфитеатар који  својим постојањем омогућује неговање традиције и културе кроз разне видове писане речи и сцену и као такав туристима пружа незаборавне тренутке са овог комплекса.

Централни део заузимају  сместајни објекти – собе и апартмани, као и аутентични објекти  - чардак, бунар, тераса, повртњак, воћњак, ружичњак… које међусобно повезују цветне леје и жбунасте биљке.

Комплекс је међусобно повезан осветљеним пешачким стазама, док изузетак представљају одморишта и павиљони за боравак гостију на отвореном.

Овако створен амбијент - карактеристичан за Палиц и околину, допуњен савременим решењима, гостима омогућује  пријатан боравак и незабораван доживљај у комплексу Салаш Ђордђевић.

 

Povratak na: Apartmani Palić