МЕРМЕРНИ РАДИЈАТОРИ

Адреса: Рузвелтова бб, Нишка бања
Ниш Телефон: +381 61 312 82 12
Телефон: +381 63 154 69 00
Емаил: mermerniradijatorisrbija@gmail.com
Веб: www.mermerni-radijatori.rs
4/ 5stars

МЕРМЕРНИ РАДИЈАТОРИ НИШ - ГРЕЈАЊЕ НА СТРУЈУ

Мермерни радијатори – ова врста радијатора је сачињена од мермерне плоче у коју су уградени електро грејачи одређене јачине, раде на струју и познати су као радијатори који зраче природну топлоту. Наиме, сматра се да се просторије загревају према принципу сунчеве енергије, па се зидови и подови уједнацено греју. Ова врста радијатора је направљена тако да се грејање просторије смањи уз исти грејни ефекат и тиме уштеди енергија и до 30 одсто. Мермерни радијатори смањују могућност алергије на прашину, а такоде ни не суше ваздух. Пошто се могу изградити у много величина и једноставно поставити одлични су за уклапање уз сваки ентеријер. Сваки мермерни радијатор поседује термостат, што омогућава економицно грејање на струју.

Главне карактеристике мермерних плоча:
1. Дуготрајан, издржљив и снажан материјал
2. Отпоран на ватру и воду
3. Лак за одржавање
4. Осетљив на одредене хемикалије и киселине
5. Доступан је у великом спектру боја и велицина.

Они су савршени за декорацију било које собе или простора, било да је дневна соба у кући или простор у неком пословном комплексу, конференцијска сала, ресторан и остала места где може да се покаже добар укус. Покривањем зидова и подова мермерним плочама, истиче се оригиналност и ствара се осећај луксуза и елеганције у Вашем простору.

Принцип рада:
Овакав принцип рада не нарушава климу у Вашем простору и нема дизања прашине из тепиха и отирача. Ове особине чине овај радијатор изузетно еколошким. То је посебно важно за особе које имају проблем са дисањем.

Наш мермерни радијатор може да греје сваки простор, према величини Вашег простора и термицким карактеристикама одаберите одговарајућу снагу радијатора од 400в до 1400в (220В, 50Хз). Ако имате већи простор, изаберите комбинацију више радијатора.

Прорачун:
Обично се узима да је за 10 м2 стана потребно 1 кВ инсталисаних грејних тела да би угрејали на 22-23 степена. За нпр. 40 м2 стана треба 4 кВ. У зависности од подешене жељене температуре на термостату грејног уредаја и изолације стана, грејна тела це радити одреден број сати. Што је боља изолација и мања тражена температура, уредаји за грејање це радити мање времена у току дана. За економичне потрошаче за грејање као што су мермерни радијатори обично време које они раде је 30% (времена) у случају када спољне температуре нису превише ниске ( око 5 изнад нуле). Ово време рада иде до 40% за температуре минус 10 и више. Наравно, овде се подразумева нека, да тако кажемо, осредња изолација зидова и добри прозори. Може се приближно израчунати да це инсталисаних 4 кВ, ако раде 40% времена, потрошити 4×0.4x24х = 38.4 кВх дневно. За трочлано или двочлано домацинство, какво обично живи у становима 40м2 и мање квадратуре, потрошња струје за домаћинство обично не прелази 450 кВ. Укупна потрошња би била до 1600кВ. На потрошњу струје много утиче температура коју желимо имати у стану. Сваки степен више захтева додатну, не малу, разлику у потрошњи. Поред овога, термоизолација стана је такоде много важна. Ниједно грејно тело и његово емитовање топлоте неће имати ефекта, нити може бити јефтина опција грејања, ако нам топлота „бежи“ кроз слабо стакло или слабо дихтујуце спојеве на прозорима, балконским вратима, или кроз неизоловане зидове, плафоне или подове… Ако нам зидови, под или плафон нису изоловани, па нам топлота непрестано „цури“, нормално је да це у тим случајевима наша грејна тела морати више и цешце да се пале, како би одржали задату температуру.

Остати у овим границама потрошње од 1600 кВ па самим тим и јефтино се грејати на струју можете ако имате мало квадрата које треба загрејати, због тога је за мање станове до 40 м2 велика вероватноћа да им је грејање на струју најисплативија варијанта. Што је стан мањи, ово је све више изражено.

Мермерни радијатори штеде Ваш кућни буџет Велики део из Вашег кућног буџета се издваја на трошкове грејања на електричну енергију. То је основни разлог зашто би требало да размислите о начину на који да смањите трошкове грејања.
Захваљујући посебно конструисаном грејачу и уграденим електронским термостатом, Ви можете да грејете Ваш дом једноставно, економично и угодно. Мермерни радијатор троши до 30% мање енергије за грејање истог простора у односу на друга грејна тела, коришцењем електронског термостата и нискотемпературног грејача. Можете да уштедите додатних 15-20% електричне енергије смањењем температуре за врема ноћи или кад нисте код куће.

ГАРАНЦИЈА НА РАДИЈАТОР ЈЕ 5 ГОДИНА

 

Povratak na: Grejanje Niš