ОXФОРД СЦХОЛ

Адреса: 11. октобра 1/3, Лесковац
Лесковац Телефон: 016/218-215, 062/414-151
Емаил: oxfordschool@mts.rs
Веб: www.oxfordschool.rs
4/ 5stars

20% ниже цене Кембриџ испита.


          ****НОВО У ПОНУДИ****

****КУРСЕВИ НЕМАЧКОГ ЈЕЗИКА****
          ****Монтесори програм****
       ****Лого коцкице у настави****
  ****Интерактивна табла у настави****
****Курсеви програмирања и роботике****


Школа је основана 1997. године.

Врсте течајева:

- сви нивои и сви узрасти
- све врсте превода
- припреме за полагање међународних испита

Наша школа се налази у самом центру Лесковца и поседује 5 учионица, канцеларију и пратеће просторије. Учионице су простране, пријатно намештене и опремљене савременим аудио, видео и двд уређајима. Школа поседује интерактивну белу таблу која се редовно користи у настави и разним додатним активностима (радионице, филмско веце…). У настави се користе уџбеници и наставни материјали страних издавача, као и пропратни аудио, видео и двд материјали. Полазницима и професорима је на располагању и разноврсна школска библиотека.

Настава се изводи у малим групама или индивидуално, а спроводи је тим професора уз коришћење најсавременијих наставних метода. Радимо са децом предшколског, школског и средњошколског узраста, као и са одраслима. При формирању група води се рачуна и о узрасту и о нивоу знања полазника, а то су уједно и критеријуми за одабир програма и метода рада што нашу наставу чини лако прихватљивом и веома успешном. У сваком случају, било да се ради са млађим или са “старијим” полазницима, настава се изводи као комуникативни и интерактивни процес са циљем да се полазници што више “ослободе”, прихвате и користе енглески језик скоро као матерњи.

Велику пажњу посвећујемо и одраслим полазницима којима је стручно усавршавање неопходно, и увек се трудимо да их на, за њих, тешком путу до успешног савладавања страног језика, додатно усмеримо и мотивишемо како би истрајали до краја. Уз коришћење стручне литературе, као и кроз радионице и семинаре, наставни тим се труди да стално надограђује своју стручност, унапреди наставу и буде у корак са савременим светским дешавањима.

Од 2001. године ОXФОРД СЦХОЛ је члан Удружења школа страних језика Србије које је придружени члан Европске асоцијације за квалитет језичких услуга. За полазнике то значи високе наставне стандарде и примену савремене методологије, адекватно квалификован предавачки кадар, висок ниво опремљености школе, професионализам и јасност у погледу администрације, редовну процену знања полазника, отвореност школе за сугестије, јасно дефинисану процедуру жалби, јасно структурисане нивое подучавања, усклађеност нивоа знања страног језика са међународним степеновањем.

Оxфорд Сцхоол  је  регистровани  припремни центар за припрему Кембриџ испита.  Од 2007. године школа редовно добија признања за припремање кандидата за полагање Кембриџ испита.

Осим стандардних курсева, у школи постоје и специјализовани курсеви, убрзани курсеви и индивидудална настава.
Ту је и преводилачки биро за све врсте превода са и на енглески и немачки језик, као и судски тумачи за ова два језика.

За најмлађе ту је и енглеско забавиште сваког радног дана од 10 до 15 сати. Забавиште се реализује по Монтесори програму.

Са жељом да се заокружи наша понуда, и сем језика, деци и омладини Лесковца пружи прилика да активно учествују у креирању своје будућности, одлучили смо да, са партнером – Кликер ИТ центром, покренемо и курсеве програмирања и роботике.

Програмирањем се кроз креативан рад и решавањем конкретних, реалних проблема упознају ученици на нашим курсевима са могућностима које им примена и коришћење информационих технологија пружају. Такође, ученицима се објашњавају  савремена кретања у овој области и њен значај у савременом друштву.