ПРОСПЕРИТИ ДОО

Адреса: Ђуре Ђаковића 10, Лазаревац
Лазаревац Телефон: 011/812-91-20
Телефон: 063/371-675
Телефон: 063/111-43-01
Емаил: gaga@prosperity.rs
Веб: www.prosperity.rs
4/ 5stars

Топлотне пумпе су уређаји који користе земљу, ваздух или воду као извор топлоте. Систем ваздух-вода сматра се најефикаснијим од све три методе због скромних трошкова инвестиције, лаке инсталације и одржавања, добре поузданости и чињенице да је ваздух најприступачнији од свих извора топлоте.

Ова пумпа размењује фреоне са енергијом спољног ваздуха. С обзиром да фреони имајо веома ниску температуру испаравања, они лако испаравају на температури спољашњег ваздуха и одају пару која се компресовањем диже на виши притисак и температуру а потом се добијена енергија користи да би се угрејала вода. Процес се може спроводити докле год је и даље потребна топлота јер се кондензовани Фреон може вратити на притисак испаравања путем регулационог вентила колико год је потребно пута.

Сазнајте више о  топлотним пумпама и колекторима.

Пумпа за воду ради по другачијем принципу, тако што спроводи топлу воду у уређаје и инсталације попут радијатора, бојлера санитарне воде или подно грејање. Када је реч о комбинованој верзији која и хлади и греје, хлађење се добија тако што се вода расхлади на седам степени Целзијуса и онда спроводи кроз вентило-конвекторе који помоћу вентилатор дају хладан ваздух или пак до подног грејања без кондензације на површини.

Савремене пумпе ваздух-вода које данас имамо могу да произведу топлу воду бесплатно и умање трошење енергије и до осам до десет пута у поређењу са класичним електричним бојлером.

Санитарна вода ствара се тако што систем алтерира између режима грејања и хлађења.