ДЕЖУРНА СПЕЦИЈАЛИСТИЧКА ОРДИНАЦИЈА ДР БЕХАРА

Адреса: Коче Анђелковића 1, Чачак
Чачак Телефон: 032/322-656
Телефон: 062/861-79-88
Емаил: drbehara@mts.rs
Веб: www.stomatologijadrbehara.rs
4/ 5stars

Налазимо се у улици Коце Анђелковића бр 1 у близини Чачанске банке.

Успешно се бавимо овим послом већ преко двадесет година.

Ординација пружа све СТОМАТОЛОШКЕ УСЛУГЕ, БЕЗБОЛНО, СА НАЈСАВРЕМЕНИЈИМ МАТЕРИЈАЛИМА, ПО ПОВОЉНИМ ЦЕНАМА.

НАЧИНИ ПЛАЋАЊА:

- готовина
- могућност плаћања у ратама

Ординација Др Младена Бехара је УВЕК УЗ ВАС, наш ДЕЖУРНИ ТЕЛЕФОН 062-861-79-88 је увек отворен за ВАШЕ ПОЗИВЕ.

Трудимо се да будемо непрекидно у току нових сазнања у области стоматологије.

Верни и редовни смо посетиоци РАЗНИХ КОНГРЕСА И СИМПОЗИЈУМА.

Увек ВЕДРО, ЉУБАЗНО ОСОБЉЕ НАШЕ ОРДИНАЦИЈЕ ЋЕ ВАМ ПРУЖИТИ ПОМОЋ.

 

ДЕНТАЛНИ ИМПЛАНТАТИ

...представљају надокнаду корена извађеног зуба.

Облика је цилиндра односно завртња.

Индикације за уградњу имплантата су углавном везане за протетску рехабилитацију зубних низова односно вилица.

Имплант може да се уграђује на месту једног изгубљеног зуба, што је биолошки најприхватљивије па је тако и препорука савремене стоматологије.

Такође код недостатка више зуба у низу, имплантати могу да надоместе зубе који би били носачи моста.

Код безубих пацијената имплантати се уграђују или на месту зуба носача циркуларног моста или на најпогоднијем месту за зубе ретинере код израде тоталних протеза.

Материјал од кога се израђују дентални имплантати је цп титанијум јер је у  потпуности биокомпатибилани и механички отпоран.

За успех импланто-протетске реконструкције и рехабилитације пресудни су правилан одабир пацијента, планирањезахвата и одабир одговарајућег типа имплантата.

Пре  хируршке интервенције узима се   анамнеза од пацијента и врши се процена општег и тренутног здравственог стања. Једнако битна је и  процена стања оралне хигијене као и мотивираност пацијента  и његова очекивања.

Пацијенти са лошим навикама као што су: често конзумирање алкохола, употреба никотина, навика “грицкања” ноктију или неких преднета, хране (оловке и сл.) спадају у пациијенте са умереним ризиком  пошто такве навике могу да компромитују зарастање ране или остеоинтеграцију имплантата.

Такође је битно проценити пародонтолошки статус постојећих зуби и оклузалне аномалије као што су лош загрижај или  бруксизма (стискање и шкрипање зубима). У односу на процену доноси се  одлука да ли је безбеднуградити имплантат.

За комплетну процену статуса стоматолог врши  клинички преглед усне шупљине уз  томографске снимке одређених регија (који се раде по налогу лекара).


ТРАЈНОСТ ДЕНТАЛНОГ ИМПЛАНТАТА

Дентална имплантологија подразумева тимски рад оралног  хирурга, специјалисте протетике, зубног техничара и наравно, пацијента. Што значи да је подједнако битно да пацијент сарађује исто онолико колико се стручности уложи од стране стручног тима.

По статистици, дентални имплантати су успешно интегрисани у  85-90 % случајева. Неуспеси  су везани за лош одабир пацијената, лошу оралну хигијену, неповољне анатомске односе кости и слузнице  као и трауматска дешавања у оквиру интраоралне регије.

Важно је истакнути да су дентални имплантати доказано добро решење, поготово ако се поштују сви критеријуми за њихову уградњу и одржавање.


ПЕРИИМПЛАНТИТИС

...или упала меких и тврдих ткива око имплантата .Имплантат нема заштиту као природни зуб, који има пародонталне лигаменте (којим је зуб везан уз кост) као препреку продору бактерија према зубном корену. Зато је управо брижљива орална хигијена у ствари заштита имплантата како се не би развио периимплантитис.

 

Са поштовањем само ВАША стоматолошка ординација Др Младена Бехара ! радно време: 09-12х и од 15-19х, суботом од 09-12х.