VILA KRONIĆ

Adresa: Čonopljanski put 30, Sombor
Sombor Telefon: 025/429-900
4/ 5stars

Entuzijazmom, snagom i željom za napretkom u svakom smislu, dvoje ljudi iz Sombora, Danica i Sava Kronić, grade predivni objekat u sred Vojvođanske ravnice.

Vilu Kronić! Objekt po svemu kao da je stigao iz nekih davnih vremena, a opet dovoljno moderan da potpuno pripadajuće se smw esti u dvehiljaditu godinu, na sam početak 21 veka.

Vila Kronić postaje pravi vizualni ukras puta za Čonoplju (selo nadomak Sombora), za sve koji će tuda kad tad proći.

Sa idejom da se objedini potreba za sportom i ugostiteljstvom, ali na jedan lep-ravničarski način.

U sklopu samog objekta postoje dva stara, adaptirana salaša koji sve podsećaju na stara vremena u građevinskom i svakom drugom pogledu, a sama Vila, završena 2000-e godine je na veličanstven način upotpunila celi ambijent.

Okružena zelenom ravnicom iu pravom smislu te reči sa četiri fudbalska terena i parkom, jezerom i kanalom, koji je odvaja od ostatka Panonske nepregledne ravnice.

Na 3 km od najužeg jezgra Sombora i dalje je neodvojivi deo grada, a ipak tako dovoljno daleko, da jutro na Vili odiše mirnoćom Vojvođanskih polja, zvucima i mirisima čiste i neiskvarene prirode.

Smenjivanje godišnjih doba je ono što prepoznatljivo uvlači prostor u priču sa razglednica.

Kapacitet prenoćišta je 56 ležajeva smeštenih u 22 sobe na Vili.

Dovoljan kako za ekskurzijski tako i za individualni turizam.

Od organiziranih grupa do individualnih poseta, za sve ima dovoljno mjesta. Restoran prima oko stotinjak gostiju, ali sa uključenim terasama i sjenicama u parku Vile i preko 250.

Specijaliteti domaće kuhinje, paprikaši, roštilj ili specijaliteti od mesa, povrća i ribe će sigurno zadovoljiti svačiju gurmasku potrebu.

Tereni, svlačionice, teretana i budući Teniski klub stoje na raspolaganju svima koji su željni rekreacije i sporta. U teretani, malo metaforično nazvanoj Vilas Gym postoji sve potrebno za izbaciti iz sebe stres svakodnevice modernog doba, a zatim, na istom mestu, energiju dopuniti specijalitetima iz Restorana.

Vilas teretana (kako bi bukvalno preveli sa engl.) je asocijacija na činjenicu da se na ovim prostorima najjači mišić, vekovima, pravio pri radu s vilama.

Organizovane posete lovaca, ribolovaca, fotografa, slikarske kolonije i dr. su samo još jedan od pravih pokazatelja da je i Vila Kronić apsolutno deo prirode koja je okružuje i u koju se gotovo savršeno uklopila.

Da li ste planirali prespavati i nešto ručati jer ste u prolazu, da li ste kod nekog u poseti ili ste krenuli na ekskurziju, ako dolazite u Sombor, definitivno ne idite iz njega a da niste došli da i nas posetite.

Dakle svima je poziv otvoren. Vidimo se!

 

Povratak na: Restorani Sombor